Obraz važniji od funkcije

Dosta je laži. Ako neko napiše da je neko nešto ukrao, onda neko treba da ide u zatvor – ili onaj koji je to ukrao ili onaj koji je lažno nekoga optužio. Svako da odgovara za svoje postupke – rekao je Dinkić podelivši novinarima dopis banke Sosiete ženeral, koja negira da je Dinkiću isplatila 75 hiljada evra za promociju njihove visa kartice. Prema njegovim rečima napisi koji se sada objavljuju u Kuriru, a za koje mu je MUP potvrdio da nisu plod rada tajnih službi, postoje neformalno već dve godine i svojevremeno ih je prvi koristio socijalista Branislav Ivković.
– Do obraza mi je više stalo nego do funkcije, na kojoj neću biti večno. Nisam takav i to me boli – rekao je Dinkić, navodeći da je potrebna veća javnost u radu funkcionera.
Dinkić je naveo da je „dosije“ napravila grupa ljudi oko bivšeg premijera Zorana Đinđića, koja je pokušala da napravi njihov međusobni sukob. Ministar finansija je naveo da je Đinđićevo okruženje bivšem premijeru punilo glavu da Dinkić želi da ga nasledi na mestu premijera, a da mu je bivša ministarka telekomunikacija Marija Rašeta pričala da Dinkić želi da preuzme Poštansku štedionicu.
– Bio sam tajni Đinđićev savetnik devedesetih godina, a kritikovao sam ga jer sam mu želeo dobro. Đinđić je bio najsposobniji političar u Srbiji. Zbog njega sam i ušao u politiku. On mi je dao šansu da se iskažem postavljajući me za guvernera NBS – rekao je Dinkić.


M.M.

Tagovi

Povezani tekstovi