Obućina dobitnica nagrade Dobar primer Novog optimizma “Dušan Mitrović”

Foto: YT Printscreen
Foto: YT Printscreen

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić i Dragoljub Draža Petrović, urednik dnevnog lista Danas objavili su da je naredna laureatkinja nagrade Dobar primer Novog Optimizma novinarka Newsmax Adria Jelena Obućina, saopštio je Novi optimizam.

Željko Bodrožić je istakao da od ove godine nagrada nosi ime Dušana Mitrovića, jednog od osnivača i direktora lista Danas, tako da ima smisla što je ovogodišnja laureatkinja iz novinarskog esnafa.

 

Željko je rekao kako su ovogodišnji primeri optimizma u Srbiji mahom žene, među kojima se nalazi veliki broj novinarki, ali se Jelena Obućina istakla „time što je u novinarsku profesiju vratila komentar koji iznosi stav jer mi novinari nismo samo protočni bojleri, mi smo ljudi sa stavom i svojim svetonazorima koje želimo da podelimo sa ljudima. Dodatno, ona u tim svojim komentarima britko, pametno, sugestivno, na poseban način kaže ono što mnogi od nas misle a ne mogu da verbalizuju“.

 

Nagrada Dobar primer Novog Optimizma svečano će biti uručena Jeleni Obućini 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava.

Tagovi

Povezani tekstovi