Obućina: Ispašće da je Informer radio za naše dobro i naterao državu da reaguje

Foto: YT Printscreen
Foto: YT Printscreen

Bojim se toga da nas dani dele naslova velike pobede Informera koji je naterao državu da nešto uradi povodom tog serijskog silovatelja, na kraju će ispasti da je on to uradio za naše dobro, rekla je u Novom danu urednica Dnevnika TV Nova S Jelena Obićina povodom intervjua koji je taj tabloid objavio sa višestrukim silovateljem koji je od nedavno na slobodi.

Obućina je rekla i kako misli da veliki broj žena nije mogao da odgleda taj intervju, i odbacila je obrazloženje vlasnika Informera Dragana J. Vučićevića da je to praksa i velikih svetskih medija.

 

„Čini mi se da je ‘Vreme’ napravilo dobru uporednu analizu. Tamara Skrozza i Jovana Gligorijević objasnile su šta su razlike u odnosu na svetske medije. Možete otići i na sajt Informera, oni su sami okačili kraći dokumentarni film na koji se pozivaju, i sami ustanoviti sve razlike i sve probleme shvatiti“, poručila je gošća Novog dana.

 

Ocenila je i da je dobra vest što će sporni intervju biti tema Skupštinskog odbora za kulturu i informisanje, i da će biti zanimljivo čuti ukrštanje argumenata Siniše Kovačevića i Nebojše Bakareca.

 

Obućina je podsetila i da je Ženska mreža za subotu najavila novi protest ispred Informera.

 

„Volela bih da Vučićevića niko ne šutne ili gađa. Neka mu zvižde to je dovoljna kazna. Ne treba prelaziti fizičke granice, to im daje argumente koje nemaju“, smatra urednica Dnevnika TV Nova S.

 

Žene u Srbiji nisu digle glas samo protiv intervjua sa višestrukim silovateljem, već su izrazile i solidarnost sa ženama koje protestuju u Iranu, ali je Obućina primetila da su čak i na toj temi uspele da se posvađaju, „jer su iz različitih partija“.

 

Podsetila je da je sinoć u Knez Mihajlovoj ulici održan protest na koji je pozvala profesorka Biloškog fakulteta i predsednička kandidatkinja zeleno-leve koalicije Biljana Stojković, dok će u nedelju biti održan drugi protest koji se povezuje sa SSP-om.

 

„Iz te svađe na Tviteru je jasno da nema svesti o višem interesu“, konstatovala je Obićina, ali i dodala da je možda ovako i poštenije, kako bi ljudi shvatili da čak i u tim stvarima ne može doći do dogovora.

Tagovi

Povezani tekstovi