Obuka o izveštavanju o digitalnim pravima za novinare sa Balkana

Birn logo, skrinšot

BIRN poziva novinare sa Balkana da se prijave za trodnevni program obuke o izveštavanju o digitalnim pravima u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, od 26. do 28. septembra 2023. Kandidati će takođe imati pravo na mali grant za izradu priče o digitalnim pravima.

 

Ako ste novinar/ka iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije ili Kosova zainteresovan/a za izveštavanje o digitalnim pravima, BIRN-ova obuka izveštavanja o digitalnim pravima u Sarajevu je prilika da produbite svoje znanje.

 

Ovaj specijalizovani kurs nudi retku priliku regionalnim novinarima da se upuste u neke od najuzbudljivijih i najrelevantnijih oblasti modernog novinarstva: razumećete digitalna prava sveobuhvatno, fokusirajući se na prijavljivanje kršenja, blokiranje sadržaja, manipulaciju i propagandu u digitalnom svetu.

 

Ovaj program obuke će vam pomoći da razumete složenost digitalnih prava i njihov uticaj na novinarstvo i dati vam uvid u istraživanja otvorenog koda, novinarstvo podataka, proveru činjenica i još mnogo toga. Kandidati će učestvovati u praktičnim radionicama o identifikaciji i dokumentovanju kršenja digitalnih prava i naučiće da poboljšaju svoje pripovedanje koristeći savremene multimedijalne alate.

 

Nakon završetka kursa obuke, polaznici će dobiti mali grant za pisanje članka, primenjujući svoje novostečene veštine u izveštavanju o digitalnim pravima.

 

 

Ko može da se prijavi?

BIRN poziva novinare iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije i Kosova da se prijave za trodnevni kurs obuke o izveštavanju o digitalnim pravima.

 

Kako se prijaviti?

Da biste se prijavili, popunite ovaj obrazac za prijavu najkasnije do 5. septembra 2023. u 17 časova po srednjeevropskom vremenu.

 

Gde će se obuka održati?

Obuka će se održati u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, od 26. do 28. septembra 2023. BIRN će u potpunosti pokriti putne troškove i troškove smeštaja za sve kandidate.

 

Radni jezik obuke je engleski.

Tagovi

Povezani tekstovi