Obustava privatizacije medija loša odluka

U izjavi novinarima na konferenciji Poslovnog udruženja Asocijacije nezavisnih lokalnih medija „Lokal pres“, Dragan Janjić je ocenio da je situacija u medijima zbog toga sada „potpuno konfuzna“.
– Imamo privatizovane medije, imamo medije koji neće da se privatizuju, imamo medije koji smatraju da treba da budu izuzeti, imamo medije koji su već izuzeti i tako dalje – naveo je Janjić.
Šefica Odeljenja za medije Misije OEBS u Beogradu Dragana Nikolić-Solomon takođe je kritikovala zaustavljanje privatizacije. „Mislim da je finansijska nezavisnost veoma važan preduslov uredničke nezavisnosti. Dok god postoji direktna državna svojina u medijima, to može da bude opasno po izveštavanje i po slobodu izražavanja“, upozorila je Nikolić-Solomon.
Predsednik „Lokal presa“ Vladan Filipčev rekao je da ima mnogo problema u medijima koji su privatizovani, a nekada su bili javna preduzeća. „Pre svega, reč je o neslaganju redakcija ili delova redakcija sa uređivačkom politikom ili stavovima novih vlasnika“, precizirao je Filipčev.


R. D.

Tagovi

Povezani tekstovi