Od N1 traženo da ne postavlja pitanja ministru Gašiću

74-dana-helikopter-n1

[box align=’box-center’ id=’7652′]

Sedamdeset i pet dana nema odgovora na pitanje da li će neko preuzeti odgovornost za pad helikoptera. Sedam, odnosno 18 dana posle nesreće Tužilaštvu su predati vojni izveštaji o tom slučaju. Pokrenut je predistražni postupak, koji traje već 56 dana.

Da li je, neko od vojnih lica ili iz ministarstva disciplinski kažnjen zbog kršenja procedura — pokušali smo da pitamo ministra odbrane Bratislava Gašića, koji je bio u Banjičkoj kasarni sa ambasadorkom Francuske.

Iako je novinarima rečeno da će ministar odgovarati na pitanja posle obilaska soba za simulaciju, žena iz ministrove pratnje pitala je ko je od novinarskih ekipa sa televizije N1, a potom nam je rekla: “Ministra nemojte ništa da pitate, a ako Vas nešto zanima, pošaljite mejl”.

Na naše pitanje da se predstavi ona nije odgovorila. Kako N1 saznaje, reč je o Danki Milošević, jednom od osnivača stranke Srpska narodna partija i urednici časopisa “Vodič za život”.

Pokušali smo da saznamo koje je radno mesto Danke Milošević u Ministarstvu odbrane, nažalost bez uspeha. Ipak, poslušali smo je i ministru odbrane poslali mejl s pitanjem da li je neko disciplinski odgovarao zbog slučaja helikopter. Međutim, odgovor nije stigao.

Stručnjaci smatraju da za Vojsku Srbije ne bi valjalo da ovo postane novi slučaj Topčider.

Tagovi

Povezani tekstovi