ODBAČEN PREDLOG ZA SMENU DIREKTORA TV APOLO

Novi Sad – Odbornička većina vladajuće koalicije SRS, DSS i SPS odbila je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada predlog odborničke grupe KZV da se Saša Adamović, direktor TV „Apolo“, razreši dužnosti zbog nezakonitog otpuštanja zaposlenih, održavanja konferencije za novinare u štabu SRS i tročasovnog prenosa skupa podrške Vojislavu Šešelju iz „Sava centra“.


Odbijen je i predlog da se raspravlja o „suprotnosti javnih nastupa predsednika Skupštine grada i članova mandatno imunitetske komisije sa etičkim kodeksom ponašanja funkcionera loklane samouprave“ povodom izjava predsednika SG Zorana Vučevića i Igora Mirovića, člana Komisije za mandatno imunitetska pitanja. Vučević je, navodi se u obrazloženju KZV, najavio da će biti manje tolerantan prema opozicionim odbornicima, dok je Mirović zahteve opozicije nazavo infantilnim.


Skupština grada usvojila je program poslovanja JKP „Tržnica“ za ovu godinu, a proširena je i delatnost JP „Informatika“, tako da će se ovo gradsko preduzeće ubuduće baviti i kablovsko distributivnim sistemima. Skupština grada je imenovala i nove upravne i nadzorne odbore institucija kulture.


Direktor JKP „Tržnica“ Saša Stevanović je saopštio novinarima da oko 70 odsto prihoda ovog preduzeća odlazi na plate zaposlenih, te da primanja ne mogu biti smanjena zbog kolektivnog ugovora. Direktorova plata u bruto iznosu je 150 hiljada dinara, dok bruto prosek plate u preduzeću iznosi 69 hiljada dinara.


– Kada su DS i LSV došli na vlast 1996. godine u „Tržnici“ je bilo 86 , a 2004. godine, kada su napustili vlast, čak 200 zaposlenih. Rekao bih da je to sasvim dovoljan komentar njihove „konstruktivne“ brige, o povećanju broja zaposlenih nakon skorašnje promene vlasti – rekao je Stevanović.

Tagovi

Povezani tekstovi