Odloženo suđenje po tužbi Srđana Ilića protiv Peščanika

Ilić je tužio Peščanik, urednice portala Svetlanu Lukić i Svetlanu Vuković i Tomića zbog teksta „Šibicarski trikovi“ iz aprila 2015. godine.  
Tomić je pisao o padu vojnog helikoptera 13. marta 2015, kada je poginulo sedam osoba, kao i o dve fotografije Tanjuga, odnosno Srđana Ilića, tražeći da pojasne zašto se na jednoj fotografiji sa mesta pada helikoptera vidi dalekovod, a na drugoj ga nema.

Ilić je podneo tužbu jer je u tekstu, kako je naveo, izneta jasna tvrdnja da je menjao sadržaj fotografije, što je neetički i najstrože zabranjeno u novinskoj fotografiji.

Za povredu časti i profesionalnog ugleda, kao i za pretrpljni strah zbog objavljivanja neistinitih, nepotpunih i netačnih informacija Ilić traži 700.000 dinara.

Viši sud je na prvom suđenju odbio Ilićev tužbeni zahtev, a Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.

Ponovljeno suđenje počelo je u decembru 2017. godine i od tada je održano samo pripremno ročište.

 

Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS – a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.

 

Tagovi

Povezani tekstovi