Odnos države prema medijima u praksi – primer vlasnice Kanala 9

Četiri dana ne jede i četiri dana čeka da je pozove predsednik Srbije. Maji Pavlović je iz kabineta premijerke, još pre dva meseca, kako kaže, javljeno da upravo Vučić želi sastanak sa njom i da se traži slobodan termin za njihov sastanak.

„Ja sam zbunjena, zaista ne znam, možda to što je meni rečeno iz kabineta premijerke nije istina, možda zaista nije bilo inicijative s njegove strane, mada je to meni tako rečeno“, kaže Maja Pavlović.

A nekada je Vučić zvao Maju Pavlović. Nekada, kada je bio opozicioni političar.

N1: I vi ste mu se tada javljali na telefon.             

„Jesam“.

N1: A šta Vam je tada govorio kada Vas pozove?

„Pa da se nešto dešava o čemu bi oni voleli da govore na našoj televiziji. Mi smo tada nalazili termin, prvi slobodan termin da im izađemo u susret i da im damo priliku da se o tome priča“.

Tako je Kanal 9, kako vlasnica tvrdi, posle poziva Vučića, izveštavao i o štrajku glađu Tomislava Nikolića. Sada kada ona štrajkuje, pokušava da ga dozove preko televizije.

„Želim da se sretnemo, kao što smo se sretali svih ovih 20 godina unazad, da ja nisam tu da se svađam, ne želim tenzije, meni je jako žao što sam i treći put primorana da štrajkujem glađu. I da malo na prioritet stavi i svoj dnevni raspored televiziju koja posle 20 godina želi da opstane“, kaže Pavlović.

Vlasnica Kanala 9 godinama vodi postupak pred Upravnim sudom i godinama ukazuje da su takse za lokalne medije nerealno visoke. Na pitanje Udruženja novinara Srbije da li će do sastanka doći, iz kabineta predsednika Srbije još nije odgovoreno.

„Ja se zaista nadam, zbog zdravlja Maje Pavlović, da će ovo biti rešeno vrlo brzo, država je napravila ovu situaciju i ona mora da je razreši“, kaže Vladimir Radomirović, predsednik UNS-a.

Proletos je Maja Pavlović prekinula štrajk glađu od 23 dana, posle sastanka sa Anom Brnabić, kada joj je obećano da će se institucije aktivnije uključiti u rešavanje problema.

Tagovi

Povezani tekstovi