Odobrena samo jedna dozvola za frekvenciju, za potrebe Crkve

U saopštenju se navodi da to ministarstvo poštuje odluku o moratorijumu na dodelu frekvencija koju je doneo nekadašnji ministar za telekomunikacije SRJ Boris Tadić.

Sektor za telekomunikacije Ministarstva za kapitalne investicije odobrio je samo jednu, i to privremenu, dozvolu i to za potrebe Crkve, sa rokom važenja do stupanja na snagu Zakona o Radiodifuziji, stoji u saopštenju.

Navodi se da je to ministarstvo zajedno sa Savetom za Radio-difuziju, „uputilo na javnu raspravu predlog Plana za raspodelu frekvencija/lokacija za analogne FM i TV radiodifuzne stanice za teritoriju Republike Srbije“.

Istovremeno, u skupštinskoj proceduri nalazi se Predlog tog Ministarstva za izbor članova Upravnog odbora Agencije za telekomunikacije, čijim bi se konstituisanjem stvorili neophodni uslovi za početak rada Agencije, piše u saopštenju.


Predsednik Srbije Boris Tadić juče je izjavio da ministarstvo za kapitalne investicije uzurpira pravo Agencije za telekomunikacije, pokušavajuhi da vrši nelegalnu raspodelu frekvencija pojedinim medijima.

Tagovi

Povezani tekstovi