Održana obuka o kreiranju video kampanje za članove Safejournalists Mreže u Petrovcu

FBumoF7WEAMxPXH

Reditelj i profesor Fakulteta dramskih umetnosti na Cetinju Nikola Vukčević vodio je dvodnevnu obuku 15. i 16. oktobra u Petrovcu o kreiranju i implementaciji video kampanja za potrebe novinarskih organizacija u regionu.

Učesnici su bili predstavnici regionalnih partnerskih organizacija, članovi mreže Safejournalists: Udruženja novinara Makedonije, Udruženja novinara Kosova, Udruženja “BH novinari”, Hrvatskog novinarskog društva, Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Sindikata medija Crne Gore.

 

Tokom dvodnevnog treninga, Vukčević je upoznao polaznike sa različitim vrstama pristupa pravljenju video kampanja, načinima izrade scenarija i detaljno analizirao već objavljene reklame na tržištu. Učesnicima je predstavio proces izrade video kampanje, kao i finansijsku konstrukciju potrebnu za realizaciju određene ideje.

 

On je naglasio važnost da klijent napravi kratak pregled, koji je poslužio za razvoj ideja učesnika. Kao rezultat obuke, u narednom periodu biće stvorena kampanja namenjena medijskim radnicima.

Tagovi

Povezani tekstovi