Onlajn rasprodaja Tvitera: Nudi se statua logotipa, stolovi za kafu, štampači

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Društvena mreža Tviter postavila je stotine artikala iz svog sedišta u San Francisku na onlajn aukciju, piše BBC.

 

Na prodaju je ponuđena statua poznatog logotipa platforme po ceni od 11.000 dolara, ukrasna žardinjera u obliku simbola @ po ceni od 4.300 dolara, stolovi za kafu Herman Miller prodaju se za oko 2.000 dolara.

 

Tviter rasprodaje i opremu za štampanje, pa čak i setove malih fioka – trenutno sa ponudom od 60 dolara.

 

Prodaja dolazi u trenutku kada novi vlasnik Ilon Mask smanjuje Tviter nakon što je prošle godine kupio kompaniju za 44 milijarde dolara.

 

Otkako je preuzeo dužnost krajem oktobra, Mask je otpustio oko polovine od 7.500 zaposlenih u kompaniji, a ukinuo je i mnoge pogodnosti Tvitera, kao što su besplatni obroci.

 

Mask je u novembru tvitovao da je kompanija zabeležila „masovni pad prihoda“ nakon odlaska nekoliko oglašivača i upozorio da bi firma mogla da bankrotira.

 

Tviter navodno nije platio kiriju u kancelarijama širom sveta, uključujući njihovo sedište u San Francisku, gde ih je njihov stanodavac tužio zbog neplaćanja.

 

Predstavnik kompanije koja upravlja aukcijom Heritage Global Partners Nik Dav rekao je magazinu Fortune da prodaja nema nikakve veze sa nadoknadom troškova za kupovinu od 44 milijarde dolara.

 

„Ako neko iskreno misli da će prihod od prodaje nekoliko kompjutera i stolica platiti planinu tamo, onda je moron“, rekao je on.

Tagovi

Povezani tekstovi