Opozicija traži smenu Upravnog odbora RTV-a

rtv-logotip-281x281_281x281

Nekoliko novosadskih opozicionih partija zatražilo je hitnu smenu članova Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine (RTV) i optužili ih da su od pokrajinskog javnog medijskog servisa „napravili cirkus“.

 

Upravni odbor (UO) RTV-a juče ponovo nije izabrao generalnog direktora, već su postavili Sanju Jašarević Kužić za vršioca dužnosti generalnog direktora, a potom su poništili tu odluku.

 

„Njoj je mandat trajao manje od šest sati jer je već u večernjim satima poništena odluka o postavljenju. Sadašnjem v.d. Jožefu Klemu, koji za 15 dana ispunjava uslove za penziju, naređeno je da povuče ostavku“, navele su opozicione partije u saopštenju za javnost.

 

Ocenili su da će na taj način biti nastavljeno „finansijsko čerupanje“ RTV-a, kao i da će se nastaviti „medijski mrak i prikrivanje istine o stanju u Novom Sadu i Vojvodini“.

 

„Umesto da se započne rešavanje pitanja sumnjivih koprodukcija, nenamenskog trošenja novca za zakup zgrade, iako nova zgrada zjapi prazna, smanjenje troškova za obezbeđenje i čišćenje objekata Upravni odbor je odlučio da se nastavi po starom i zato tražimo hitnu smenu svih članova Upravnog odbora“, poručile su opozicione partije.

 

Saopštenje su potpisali novosadski gradski odbori Stranke slobode i pravde, Pokreta za preokret, Pokreta slobodnih građana i Akcije progresivne Vojvodine.

 

Upravni odbor RTV-a juče je saopštio da su dva kandidata, Budimir Marković i Željko Dvožak, ispunili uslove za mesto generalnog direktora, ali nisu dobili potrebnu dvotrećinsku većinu glasova UO, koji broji devet članova.

Tagovi

Povezani tekstovi