OPSTAJU SAMO TRGOVCI

U obrazloženju za ovu odluku navedeno je da je jedan od dva sektora preduzeća – “Novine” – već duže vreme poslovao sa gubicima zbog čega se “ukazala potreba za promenom organizacione strukture Društva i usmeravanja delatnosti preduzeća isključivo na poslovanje sektora – Maloprodaje”.
Zaposlenima koji su višak ponuđen je rad kod drugog poslodavca – u novoosnovanom “Izdavačkom preduzeću novine Borba” d.o.o. Preduzeće je, kako se navodi u programu rešavanja viška zaposlenih, osnovano radi izdavanja novina. Zaposlenima je ponuđeno da u novo preduzeće pređu pod istim uslovima rada koje su imali i do sada.
Kako saznaje, pojedini novinari, izmoreni višegodišnjim iščekivanjem boljih dana, već su prihvatili status prekobrojnih. Ovakav ishod zaposlenima u listu “Borba” prošle nedelje “provukao je kroz uši” direktor i glavni urednik Čedomir Šoškić, a danas bi, kako saznajemo, sa rukovodstvom Poslovnog kluba trebalo da razgovara sindikat zaposlenih.
Inače, ovo je treće prevođenje radnika nekadašnje “Borbe” iz firme u firmu. Prvo su bili uslovljeni da potpišu prelazak u Poslovni klub, a zatim u firmu “Futura plus”.


R.Č.

Tagovi

Povezani tekstovi