Opština uz novinare

Čelnik lozničke opštine naglasio je da će, ukoliko do petka ili najkasnije do ponedeljka, ne bude dobio garancije da će privatizacija biti zaustavljena do raspodele lokalnih i regionalnih frekvencija, ovo pitanje biti stavljeno kao prva tačka dnevnog reda lokalnog parlamenta.
To je u ime Skupštine opštine Loznica, potvrdila i Miroslava Pejica, zamenik predsednika SO Loznica. Vladimir Anorić, predsednik za danas je zakazao razgovor predstavnika RTV “Podrinja” sa odgovornima u Agenciji za privatizaciju iz Beograda. Na jučerašnjem sastanku kod predsednika opštine dogovoreno je da, u ime SO Loznica, pored predsednika Skupštine tom ragovoru prisustvuje i Milan Panić, rukovodilac odeljenja za privatizaciju SO Loznica.
Predstavnici Udruženja novinara Srbije na tom sastanku pozvali su lokalnu vlast da iz sve snage podrže zaposlene u RTV “Podrinje”, koji iza sebe imaju četiri decenije uspešnog rada. Rečeno je da je sasvim realno da preduzeća poput RTV “Podrinja”, koji nisu potpuno zavisni od budžeta, mogu da postanu vlasnici svoje firme kao konzorcijum. Poručeno je da bi valjalo da lokalna samouprava već sada sklopi ugovore na duže staze o poslovnoj saradnji sa tom kućom, koja se odnosi na, primera radi direktne prenose

Tagovi

Povezani tekstovi