Organizatori protesta: Mi ne vršimo pritisak na zaposlene RTS-a, pružamo im podršku

U saopštenju, organizatori protesta su istakli da blokadom najavljenom za 9. mart, žele da pruže podršku zaposlenima koji sada „iz straha od odmazde svojih nadredjenih ćute“.

„Njima želimo da pošaljemo poruku da nisu sami i da ih mi, pobunjeni gradjani Srbije, čekamo na ulicama“, navodi se u saopštenju.

Organizatori su ocenili da Kolegijum RTS-a, zapravo vrši pritisak na svoje zaposlene objavljivanjem nepotpisanog saopštenja u kojem njih optužuju da „prelaze granicu i vrše nelegitiman pritisak na sve zaposlene“.

Dodaje se da je posao zaposlenih RTS-a da pravovremeno, objektivno i istinito izveštavaju o svim temama važnim za gradjane Srbije, a ne da budu „šrafovi u propagandnoj mašineriji Aleksandra Vučića“.

„Najavljenom jednočasovnom blokadom RTS-a mi ne sprečavamo javni servis da obavlja svoj redovni posao, jer ga svakako RTS trenutno ne obavlja“, ocenjuju organizatori.

Ponovili su stav, da će Nenad Lj. Stefanović i Dragan Bujošević ostati upisani velikim slovima u mračnu istoriju sunovrata medija, jer se kao urednik i direktor Javnog servisa Srbije ne suprotstavljaju cenzuri svake vrste, niti štite svoje novinare od pritisaka.

Tagovi

Povezani tekstovi