Orlić radi mimo odluke vlade

„Klub znajući pravu vrednost lista „Večernje novosti“ i cele kompanije, procenjuje da vrednost jedne akcije Kompanije „Novosti“ na tržištu vredi najmanje duplo više“ navedeno je u saopštenju dostavljenom Tanjugu.


Dodaje se da je u Klubu okupljeno oko do sada 215 članova, koji su vlasnici 2.600 akcija. Klub je ocenio da je zaprepašćujuće da Direkcija za informisanje Saveta ministara SCG „sa nezamenljivim Slobodanom Orlićem, i dalje pokušava da izigrava neku saveznu državu, brani tobožnji savezni kapital i odlučuje kome će se i kako prodati“. Tvrdi se da Orlić „i njemu slični činovnici“ rade mimo odluke Vlade Srbije, donete pre više od dva meseca, kojom je jasno rečeno da se nekretnine i prava nekadašnjih saveznih institucija na prostoru Srbije ne mogu otuđivati. „Naš klub sa zalaže da akcionari koji su stvarali „Novosti“, i oni koji rade u njima, ostanu većinski vlasnik u Kompaniji, da se sačuva uređivačka politika, visok ugled kuće, da „Novosti“ ostanu nacionalne novine, da se uveća vrednost kapitala i da se prema zakonima Srbije pronađu najpovoljnija rešenja za zaštitu i odbranu prava malih akcionara“.


Ističući da Kompanija „Novosti“ nije na pijaci, Klub poziva sve akcionare da se vodi zajednička bitka i politika kako „Novosti“ ne bi postale „nemačke, tajkunske, crnoberzijanske i slično“, a vladu Srbije da „preuzme deo svoje odgovornosti i ingerencija“.


Tanjug’


 

Tagovi

Povezani tekstovi