Orlić:Bubalo osporava završetak privatizacije Novosti

U saopštenju za javnost Orlić je naveo da je ministar privrede Srbije Predrag Bubalo pismom Komisiji za hartije od vrednosti osporio završetak privatizacije Kompanije Novosti.

„U tom pismu ministar nam saopštava da Novosti u stvari nisu privatno, već državno vlasništvo, kao i da su na snazi odluke julovske, a ne demokratske vlade“, ističe se u Orlićevom saopštenju.

Dva udruzenja malih akcionara Kompanije „Novosti“ danas su zatražila prijem kod Orlića, kako bi izrazili nezadovoljstvo pismom Bubala Komisiji za hartije od vrednosti, u kojem je navedeno da postoje „problemi pravne prirode u vezi Večernjih novosti“ zbog kojih smatra da je „potrebno da se zaustave sve aktivnosti oko preuzimanja akcija te kompanije“.

„Za mene, kao predstavnika Srbije u Savetu ministara, taj potez nije samo nespretan pokušaj jednog ministra da napravi aferu u slučaju Novosti, na isti način na koji je učestvovao i u aferi Knjaz Miloš, to je pre svega pravno i političko nasilje sa nasagledivim posledicama i po drzavu i po male akcionare“, navodi Orlić.

Tagovi

Povezani tekstovi