Ostavite me na miru!

BEOGRAD – Redakcija Srpskog Nacionala uspela je posle nekoliko dana uzaludnog pokušavanja da stupi u kontakt sa haškim optuženikom i bivšim načelnikom Resora javne bezbednosti MUP Srbije generalom Sretenom Lukićem, koji mesecima izbegava javnost. Lukić je našem novinaru rekao da nastavi da radi svoj posao, ali da ga ostavi na miru i da ga ne spominje u tekstovima. A, potom je uputio i uvrede na račun našeg novinara… – Prođi me se, Uglješa Mrdiću. Ti si kod mene završio. Imaj samo malo obraza. Razmisli malo o sebi – rekao je Lukić.
Na pitanje novinara našeg lista da li je to pretnja, bivša zvezda akcije `Sablja`, a sadašnji optuženik za ratne zločine na Kosmetu, odgovorio je: – Razmisli malo šta bi ti radio da si na mom mestu i kako bi tebi bilo. Zašto pišeš da kontaktiram s političarima? Nemoj više da me napadaš, niti da me braniš. Ti uporno objavljuješ gomilu gluposti, a ne proveravaš. Znam ko su ti izvori… Širiš dezinformacije.
Potom je izneo još jednu uvredu na račun našeg novinara, nazvavši ga pogrdnim imenom i spustio slušalicu.
Do Lukića smo uspeli da dođemo tako što je s našim novinarem kontaktirao zajednički poznanik i rekao da je zbog tekstova u Srpskom Nacionalu Lukić juče bio u predinfarktnom stanju i da je poručio da mu se `Mrdić javi odmah i da će mu poslati jedan paket iz Hercegovine, pošto je on iz tih krajeva`.
Srpski Nacional nije imao ni u jednom trenutku nameru da oteža situaciju u kojoj se nalazi bilo ko od građana Srbije, a kamo li Sreten Lukić, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje.
Ali, dužni smo da zarad objektivnog informisanja i radi interesa čitalaca objavimo sve proverene informacije do kojih dođemo.


 U.Mrdić


 

Tagovi

Povezani tekstovi