Osuđen urednik Televizije Kuršumlija

Tužbu protiv Savića podneo je opštinski odbornik Slavko Ilić zbog „uvredljivih SMS poruka koje su u dužem periodu emitovane na TV Kuršumlija i u kojima je emitovano da je odbornik Ilić ukrao flašu vinjaka u ovdašnjoj samousluzi“.
Suđenje je iz Kuršumlije izmešteno u Prokuplje, pa je po presudi opštinskog suda, a posle žalbe tuženog Savića, i okružni sud u Prokuplju potvrdio presudu kojom se urednik TV Kuršumlija osuđuje na četiri meseca, uslovno na godinu dana.
„Reč je o klasičnom političkom progonu lokalne vlasti u Kuršumliji koju predvodi DŠ zbog kritika koje je TV Kuršumlija emitovala o radu lokalnih čelnika. Ovom presudom pokušavaju da ućutkaju svaku kritiku i da, pošto sada imam uslovnu kaznu, već po sledećoj tužbi budem osuđen i na efektivnu zatvorsku kaznu“, rekao je Savić.
U opštini Kuršumlija odlučno odbacuju tvrdnje osuđenog Savića i kažu da nema nikakvog progona od strane opštinske vlasti, a da su tužbe koje su podnete stvar svakog pojedinca.
U međuvremenu je i predsednik Skupštine opštine Slavoljub Čarapić protiv urednika TV Kuršumlija podneo privatnu krivičnu prijavu, ponovo zbog kleveta i uvreda koje je ova lokalna televizija nedavno emitovala.


FONET


 

Tagovi

Povezani tekstovi