Oteran

Beograd-Vlade Divac, proslavljeni košarkaški reprezentativac Jugoslavije, odustao je od kupovine akcija Kompanije „Novosti“ jer mu je zbog učešća u tom poslu prećeno smrću! Kako saznaje Kurir, Divac je zbog ovih pretnji odlučio i da napusti Srbiju i ode u Španiju, gde bi trebalo da prihvati funkciju prvog čoveka Košarkaškog kluba Real Madrid.


Naša saznanja donekle je potvrdio i sam Divac, koji je u pisanoj izjavi Kuriru potvrdio da je u ponedeljak 17. jula imao neprijatne telefonske razgovore.
– U prvom sam dobio „stručno“ obrazloženje zašto ja to ne treba i neću moći da postanem akcionar Kompanije „Novosti“, a u drugom savet, u nekoliko „dobronamernih“ rečenica – da se povučem. Poruke su stigle od strane „poverljivih i pouzdanih izvora“ – napisao je Vlade Divac.


Ko to „dobronamerno“ savetuje Divca, nismo uspeli da saznamo, ali ako se uzmu u obzir imena koja su prethodnih nekoliko meseci dovođena u vezu sa kupovinom „Novosti“, to nije teško pretpostaviti.


Osim „dobronamernih“ saveta, razlog za Divčevo odustajanje od trke za ovom novinskom kućom je i to što se njegovom preduzeću „Divac ko.“ d.o.o u Agenciji za privredni registar uporno odlaže registrovanje dokapitalizacije nastale upisom 24 odsto akcija malih akcionara „Novosti“.


Agencija za privredni registar ovim se odugovlačenjem oglušuje i o odluku Vrhovnog suda Srbije od 15. juna ove godine, kada je presuđeno da je transakcija Divca i malih akcionara „Novosti“ legalna.


– Formalna procedura pred Agencijom za privredne registre i Centralnim registrom uobičajeno traje ne duže od pet plus pet dana, a u mon slučaju postupak traje već 150 dana i ne nazire mu se kraj – ogorčen je Divac.


On dodaje da ceo postupak deluje „pomalo haotično, primedbe su usmene i usputne i uvek kada deluje da je postupljeno po nalogu, iskrsne nešto novo, a, u stvari, sinhronizacija je odlična“.
– S obzirom na to da nas je gospodin Manojlo Vukotić nedavno javno obavestio o preporuci da se u priču oko „Novosti“, kao najbolja opcija, uključe „dobre namere“ grupe, časnih, bogatih i iskusnih srpskih privrednika, čija je „koverta tek otvorena“, ja želim da verujem da će cela priča na kraju zaista završiti na dobrobit malih akcionara Kompanije „Novosti“ – zaključuje Divac.


(U.K.)

Tagovi

Povezani tekstovi