Otvoren konkurs za nagradu Dafne Karuane Galicija

dafne

Europski parlament službeno je pokrenuo drugi po redu natječaj nagrade Dafne Karuane Galicija za novinarstvo. Nagrada se na godišnjoj razini dodjeljuje za izvanredno novinarstvo koje promiče ili brani temeljna načela i vrijednosti Europske unije: ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokracija, jednakost, vladavina prava i ljudska prava, priopćili su iz organizacijskog odbora Nagrade Dafne Karuane Galicija.

Natječaj je otvoren za sve novinare i novinarske redakcije s prijavama novinarskih radova koji su  objavljeni ili su emitirani u medijima  sa sjedištem u jednoj od 27 država članica Europske unije.  Kako se navodi cilj je podržati i istaknuti važnost profesionalnog novinarstva za očuvanje slobode, jednakosti i mogućnosti koje karakteriziraju temelje naših europskih društava.

 

Najbolji rad odabrat će neovisni žiri koji uključuje predstavnike tiska i civilnog društva iz 27 europskih država članica te predstavnike glavnih europskih novinarskih udruga.

 

Ceremonija dodjele održat će se u Europskom parlamentu, a vodit će je predsjednik parlamenta. Dodjela će biti upriličena oko 16. oktobra, simbolički na datum kada je Dafne Karuane Galicija ubijena.

 

 

Rok za dostavu prijava je nedjelja 31. jul 2022. godine.

 

PRIJAVITE SE MOŽETE  OVDJE. 

 

Više informacija možete pogledati na: daphnejournalismprize.eu

 

Tagovi

Povezani tekstovi