Pavičić i Tomić otkazali saradnju Slobodnoj Dalmaciji

boris-dezulovic-slobodnaevropa-org

„Ne želim raditi za novinu koja je otkazala suradnju novinaru čiji je tekst proglašen najboljim u Europi, a istovremeno angažira komentatora koji u tekstu 34 rečenice završi s uskličnim znakom. To je bipolarni poremećaj“, obrazložio je ukratko Pavičić za dalmatinskiportal.hr.

Dodao je i da je uvijek bio i bit će protivnik stava koji se ‘njeguje’ da su zagrebačke novine liberalne i za pametne, dok je Dalmacija rezervirana za konzervativne i glupe.

Podsjećamo, Slobodna Dalmacija otkazala je suradnju Dežuloviću jer moraju desetorici osoba platiti odštetu od 150.000 kuna koji su tužili SD zbog njegovog teksta. Dežulović ih je u teksu, među ostalim, nazvao gnjidama.

Slobodna Dalmacija otkazala suradnju Borisu Dežuloviću

[box align=’box-left’ id=’7862′]

Kolumnist im je 2012. godine posvetio tekst naslovljen sa ‘Za njih bi bilo bolje da Bog ne postoji’ za koji je Županijski sud u Splitu ocijenio da je dotičnima povrijedio čast, ugled i dostojanstvo.

Upitan smatra li da se iza prekida suradnje kriju drugi motivi, pa i bliženje parlamentarnih izbora, Dežulović je odgovorio nedvosmisleno: “Ne treba biti pretjerano pametan za zbrojiti dva i dva. Upravljačka garnitura je procijenila da u ovom historijskom trenutku ne odgovara izričaj kao moj. Pa sad imaju izbora, nek im gnjide pišu“, rekao je Dežulović.

Do službene izjave i komentara nadležnih iz Slobodne Dalmacije nismo uspjeli doći.

Tagovi

Povezani tekstovi