Percepcija građana o borbi protiv korupcije u Srbiji

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, USAID-ov Projekat za odgovornu vlast Vas srdačno poziva na prezentaciju rezultata istraživanja percepcije građana o borbi protiv korupcije u Srbiji za 2018. godinu.

Događaj se organizuje u cilju da se predstavnicima Vlade, nezavisnih državnih organa, sudova, tužilaštava, organizacija civilnog društva, medija i međunarodne zajednice, pruže povratne informacije od građana koje su od značaja za kreiranje politika i mehanizama za sprečavanje, otkrivanje i ublažavanje efekata korupcije. Istraživanje koje je sprovedeno u novembru 2018. godine širom Srbije, odražava mišljenja građana o tome kako i koliko korupcija utiče na njihove živote, percepciju o odgovornim institucijama za prevenciju ili suzbijanje korupcije, kao i stavove građana o napretku i preprekama u borbi protiv korupcije.

Projekat za odgovornu vlast (GAI) je kreiran sa ciljem da ojača kapacitete i povezanost ključnih aktera u Republici Srbiji u cilju jačanja odgovorne vlasti na centralnom i lokalnom nivou.

Glavni partneri projekta su Državna revizorska institucija, Agencija za borbu protiv korupcije, jedinice lokalne samouprave i novoformirana posebna odeljenja tužilaštva i sudova za borbu protiv korupcije.

Prezentacija

Tagovi

Povezani tekstovi