Peščanik: Krivične prijave protiv N.N. lica

pescanik-9

[box align=’box-left’ id=’7200′]

Dana 3. i 6. aprila ove godine, nepoznate osobe postavile su na sajt Peščanika dva teksta, jedan potpisan inicijalima N.P, a drugi imenima naših saradnika Marka Milanovća i Miljane Radivojević, navodi se na sajtu Peščanika.

Tekstove Čovek „čvrste ruke“ pod istragom i Ko je Saša Mirković nije napisao nijedan autor Peščanika, njihovo objavljivanje nisu odobrile urednice Svetlana Vuković i Svetlana Lukić, niti su ih na sajt postavili vebmaster ili sistem administrator Peščanika.

Tekst Ko je Saša Mirković, kako se ističe, pojavio se i na sajtu lista Danas, takođe bez znanja urednika i vebmastera, uz napomenu da je prenet sa sajta Peščanika.

Od juna 2014. godine, kada smo objavili seriju tekstova u kojima su analizirane doktorske disertacije visokih državnih funkcionera, pa do najnovijeg menjanja sadržaja sajta, Peščanik je pod stalnim napadima koji su u dva slučaja rezultirali izmenom sadržaja.

U avgustu 2014. izmenjena je naslovna strana sajta i postavljeni tekstovi pod naslovom „stop lažima“, u novembru 2014. izbrisana su tri teksta o spornim doktorskim disertacijama, kao i njihovi prevodi na engleski jezik, navodi se na sajtu Peščanika.

Od policije ne očekujemo savete bazirane na komentarima po internet-forumima, nego ozbiljnu istragu koja se, naravno, može završiti i neuspešno. Najmanje što očekujemo je da o bilo kakvom ishodu budemo obavešteni, stoji u saopštenju.

Tagovi

Povezani tekstovi