PETARDA!

Dragana Kajganić, portparol srpske policije, demantovala je informaciju da je u nedelju uveče posle emisije „Utisak nedelje“ na platou ispred zgrade B92 neko pucao na Natašu Kandić. Policijska istraga utvrdila je da je u pravcu Kandićke i novinarke Olje Bećković bačeno nekoliko petardi. Međutim, Kandićka, Bećkovićeva i ostali očevici i dalje sumnjaju da je u nedelju uveče neko iz mraka pucao na njih!
Bećkovićeva za Press kaže da su se sporni „pucnji“ čuli prilikom ulaska Nataše Kandić u taksi.
– Bilo je očigledno da je to bilo namenjeno nama. Moja prva reakcija je da su to bile petarde, pogotovo što sam videla siluetu muškarca koji nas posmatra sa platoa ispred susedne zgrade. Sve mi je izgledalo da je to neko poslao poruku za laku noć… – navodi Bećkovićeva. Prema njenim rečima, odmah posle pucnjeva do nje su dotrčali policajci u civilu. Bili su neobično uzbuđeni.
– Način na koji su se oni angažovali oko nas i kako su se rastrčali govorio mi je da je to nešto ozbiljnije od petardi. Neko je tad izgovorio, ne znam da li neko od članova obezbeđenja B92 ili policije, da se u vazduhu oseća miris baruta – priča Bećkovićeva.
Interesantno je da su dva policajca u civilu obezbeđivala plato ispred zgrade B92. Oni su tu bili po zadatku, jer su nadležne službe MUP-a procenile da je „Utisak“ emisija visokog rizika. Portparolka MUP-a Srbije Dragana Kajganić izjavila je da su policajci „angažovani zbog povećanog rizika emisije“ i da nisu našli nikakve dokaze da se radi o pucnju iz pištolja.
– Policajci su pregledali sve i ustanovili da je reč o petardi. To su iskusni policajci, koji mogu da razlikuju prasak petarde i prasak pištolja – navela je Kajganićka.
Autorka „Utiska nedelje“ Olja Bećković nije iznenađena što policajci „čuvaju“ njenu emisiju i goste. Ona kaže za Press da su je pre nekog vremena obavestili da MUP na osnovu liste gostiju procenjuje da li je potrebno da njihovi ljudi dodatno obezbeđuju zgradu TV B92.
– Ne znam ko radi tu procenu u MUP-u. Mislim da je ideja da sve to bude neprimetno. Meni ova vrsta publiciteta ne treba i ne odgovara – zaključuje Bećkovićeva.
Direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je juče za Betu da je čula dva ili tri pucnja dok je ulazila u taksi, navodeći da se „osećao neki miris“ i da je njen utisak bio da su u pitanju ili pucnji iz vatrenog oružja ili petarde.
Đ. ODAVIĆ

Aligrudić: Napadač je luđi od Nataše!


– Ne znam za pucnje ili petarde. To prvi put čujem od vas, pa ne mogu da komentarišem nešto što nije potvrđeno. Ipak, ako mislite da je neko šenlučio ili pucao zbog Nataše Kandić, taj je luđi od nje, jer ta žena ima uticaj u Srbiji i u samom nevladinom sektoru, baš koliko i lanjski sneg na ovogodišnje vremenske prilike… – kaže za Press šef poslaničkog kluba DSS-a Miloš Aligrudić.

Tagovi

Povezani tekstovi