Peticija za oslobađanje od TV pretplate

– Za samo tri dana planulo je dve hiljade obrazaca za oslobađanje od plaćanja TV pretplate, koje nam je dostavila RTS. Zbog velikog interesovanja građana bili smo prinuđeni da sami odštampamo još 25 hiljada obrazaca, od kojih je deset hiljada namenjeno osobama sa invaliditetom, a ostatak za kuće u kojima se ne stanuje i vikendice – rekla je portparol niške Elektrodistribucije Slađana Mančić.
Ona je apelovala na građane da se za sve informacije o oslobađanju od TV pretplate obrate RTS, na telefone koji su odštampani na obrascima za oslobađanje. „Nema potrebe da građani dolaze u Elektrodistribuciju kako bi se informisali o tome, i na taj način stvaraju dodatne gužve, jer je za informacije nadležna RTS“, rekla je ona.
Ispred sedišta niške Elektrodistribucije postavljen je i štand Reformističke stranke, na kojem građani mogu potpisati peticiju za ukidanje TV pretplate. Prema podacima ove stranke, do sada je u Nišu prikupljeno oko deset hiljada potpisa, a gužva ispred štanda „ista je kao ispred šaltera na kojem se dobijaju obrasci za oslobađanje od pretplate“.
-Za sada je u Srbiji prikupljeno nekoliko desetina hiljada potpisa, od kojih oko deset hiljada u Beogradu. Potpisivanje peticije trajaće još mesec dana. Očekujemo da do tada peticiju potpiše oko sto hiljada građana Srbije – rekao je za Danas Aleksandar Višnjić, predsednik Reformističke stranke, čije je sedište u Nišu.
On je dodao da će reformisti nakon toga predati peticiju u Skupštini Srbije, a onda lobirati među poslanicima da inicijativa za ukidanje TV pretplate bude usvojena.


Z. Miladinović

Tagovi

Povezani tekstovi