„Pink“ najbliži prenosu Mundijala

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, vlasnik Televizije „Pink“ Željko Mitrović pregovarao je juče nekoliko sati sa Draganom Đilasom, vlasnikom ovdašnje firme „Dajrekt medija“ koja zadužena za prodaju reklamnog prostora za vreme trajanja Mondijala.


Švajcarska firma „Infront sports“, koja je ekskluzivni vlasnik prava prenosa sa Svetskog prvenstva u fudbalu, prodala je isprva pravo prenosa Televiziji BK, kojoj je u međuvremenu zabranjeno emitovanje. Kako je predsednik Saveta RRA Nenad Cekić najavio da je još uvek neizvesno da li će BK TV uopšte nastaviti emitovanje, otvoren je prostor za pregovore oko prodaje prava emitovanja.


– Gotovo je sigurno da Televizija BK neće prenositi utakmice Mondijala, već će ih emitovati neka druga televizija. Najveću želju za prenos utakmica iz Nemačke do sada je pokazala Televizija „Pink“. Ali, još ništa nije sigurno i konačno odlučeno – rekao je juče za „Blic“ dobro upućeni sagovornik iz FS SCG. Po nezvaničnim navodima, „celom neraščišćenom situacijom“ veoma su nezadovoljne i ovdašnje kompanije koje su već zakupile reklamni prostor za vreme prenosa utakmica.


– Uložene su ipak velike pare za reklame. Tako da se na sve strane lobira da neka TV preuzme emitovanje, kako uloženi novac ne bi propao – kaže „Blicov“ sagovornik.


Iako Milomir Marić, v.d. glavnog i odgovornog urednika TV BK, kaže da mu je „što se tiče pitanja oko Mondijala svega dosta“, ekipa BK ipak je u Nemačkoj veći deo poslova već obavila. Kako „Blic“ saznaje, BK TV je već pripremila štandove, rezervisala hotelske sobe za komentatore, organizovala sve oko prenosa, satelitskih signala…


– Ma dajte, ljudi, pustite to više. Prs’o sam više od svega. Nemam pojma šta će biti sa prenosom! Koliko znam nije istina da ga „Pink“ kupuje. Niko me nije zvao da traži da kupi prava za SP- kaže Marić.


Javni servis RTS za sada se drži po strani. Aleksandar Tijanić, v.d. direktora, za „Blic“ kaže da ne zna ko je kupio, niti ko treba da ih kupi.


– Nas niko nije zvao ni na koji sastanak. Kada nas i ako nas budu pozvali, mi ćemo iz obaveze prema našim gledaocima učestvovati u ponudi do neke razumne cene. A o ceni ne želim da razgovaram dok ne vidim ponudu. Svakako ćemo učestovati u licitiranju – kaže Tijanić.


Televizija koja je ove sezone prenosila Ligu šampiona, TV B92, razmišlja da se uključi u trku za Mondijal.


– Naravno da ćemo učestovati u borbi. Do sada nismo imali nikakav sastanak. O novcu za sada ne želim da govorim. Niko od nas ne zna kako tačno izgleda ugovor između BK televizije i firme „Infront“ – kaže Veran Matić, direktor B92.


Poslednje dve godine ceo kvalifikacioni ciklus utakmica za plasman na Svetski šampionat u Nemačkoj prenosila je upravo Televizija „Pink“.


Ekipa „Blica“

Tagovi

Povezani tekstovi