Pitanje privatizacije medija nije razmatrano

nebojsa-atanackovic-novosti-rs

[box align=’box-left’ id=’7704′]

Predsedavajući socijalno-ekonomskog saveta i predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atancković je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle sednice tog saveta, rekao da je tačka o privatizaciji medija ostavljena za sledeću sednicu koja će biti održana „po povratku delegacije Srbije sa Godišnje skupštine Međunarodne organizaciju rada u Ženevi, posle 14. juna“, prenosi Tanjug.

Kako je istakao, UPS ozbiljno zanima privatizacija medija i njene posledice i ima dvoje prijavljenih koji žele da uzmu ozbiljno učešče u tome i da čuju odgovore na pitanja koje će postaviti Ministarstvu kulture i informisnja.

„Možda i zato što je ovo treći nastavak sednice nismo dovoljno usaglasili vremena pa je jedna od značajnih tačaka dnevnog reda koja je danas trebalo da bude razmatrana a to je privatizacija medija u Srbiji i posledice te privatizacije, izostala s obzirom na to da iz opravdanih razloga nismo imali predstavnika Ministarstva kulture i informisanja“, rekao je Atanacković.

Atanacković je istakao da članovi SES-a imaju razumevanja za to što zamenik ministra kultire i informisanja Saša Mirković nije mogao da dođe na današnji sastanak, ističući da je Mirković redovno dolazio na ranije sastanke SES-a, na kojima se zbog drugih tačaka dnevnog reda nije stiglo do privatizacije medija.

Nebojša Atanacković je objasno da se u prvom delu 57. sednice SES-a nije stiglo do privatizacije medija jer je vrlo opširno pričano o sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom i privatizaciji, da u drugom nastavku sednice SES nije imao kvorum jer je premijer zakazao sastanak Vlade u istom terminu, a da danas „gospodin Mirković iz oporavdanih (porodičnih) razloga nije mogao da dođe“.

Dodao je da je danas SES u na sednici, kojoj ni predstavnici Vlade ni sindikata nisu prisustvovali u punom sastavu, razmatrao samo jedno tačku, a to je parafiskalni nameti.

„Imali smo samo jednu tačku dnevnog reda za koju mogu da kažem da je izuzetno važna za privredni život“, rekao je Atanacković.

Tagovi

Povezani tekstovi