PLATE NE SMANJUJU, NAPADAJU NOVINARE

Protiv vraćanja poslaničkih plata na nivo od pre poslednjeg udvostručenja glasali su članovi Odbora iz G17 plus, članovi ostalih stranaka vladajuće koalicije i socijalisti bili su uzdržani, a za je glasalo sedam radikala i demokrata. Sednici je prisustvovalo svih 15 članova Administrativnog odbora, pa je za smanjenje plata nedostajao jedan glas. Dok su poslanici DS i SRS zahtev za smanjenje plata obrazložili potrebom da se zarade narodnih predstavnika usklade sa primanjima ostalih građana Srbije čiji životni standard je veoma nizak, poslanici vladajuće koalicije optužili su ih da je taj stav demagogija i politički marketing.
Jučerašnju sednicu Administrativnog odbora obeležili su nezapamćeni napadi na medije i novinare poslanika koji imaju sedmostruko veće plate od prosečnih u Srbiji. Prednjačio je Goran Paunović iz G17 plus koji je na predstavnike sedme sile osuo drvlje i kamenje. On je zaključio da većina novinara „ne zna šta je parlament“, optuživši ih za „hajku i huškanje“ protiv Skupštine.
– Parlament je sveto mesto koje moramo odbraniti. Radi se o plaćenoj kampanji jer nekome odgovara razgrađivanje institucija i urušavanje parlamenta – bio je besan Paunović koji smatra da novinari od poslanika „dobijaju sve informacije“, a da poslanici zauzvrat dobijaju „trač rubrike“.
Pokušao je da ga smiri predsednik Odbora Tomislav Nikolić, ali ni on se nije ustezao od kritika na račun medija.
– Mnogi novinari se ne bave Skupštinom kao telom već poslanicima koje treba napasti. Kako to da ministri koji su sebi povećali plate nisu napadnuti? Možda su vodili novinare na neka putovanja? – zapitao se lider radikala.
Nadovezao se šef poslaničke grupe DSS Miloš Aligrudić. On je ustvrdio da „odijum javnosti“ prema Skupštini postoji jer „parlament nije uspeo da dosegne nivo respekta kakav treba da ima“.

Tagovi

Povezani tekstovi