Po ko zna koji put objavljen spot koji targetira novinare N1 i Nove S

Izvor: United Media
Izvor: United Media

Po ko zna koji put na društvenim mrežama je objavljen spot koji novinare televizija N1 i Nove S prikazuje kao protivnike napretka, promotere neistina i manipulatore, uz poruku građanima da se, kako navode, odupru tom medijskom teroru.

 

Novi spot uz fotografije novinara N1 i Nove S poručuje da „neće dozvoliti da nam nameću svoju verziju priče, da nas obezvređuju i srozavaju“.

 

Na kraju se dodaje da je „vreme da se pokaže medijima N1 i Nova S da nećemo biti žrtve njihovog medijskog terora“.

 

Sličan spot pojavio se na društvenim mrežama pre nekoliko dana, usmeren protiv novinara N1 i Nove S, ali i drugih medija, u kome se ovog puta kaže da je njihov zadatak „da satru srpsku kulturu i pravoslavlje u Srbiji“.

 

Zamenica javnog tužioca Jasmina Paunović ističe da bi, povodom uvredljivog i pretećeg spota koji je objavljen na društvenim mrežama protiv novinara N1, Nove S i Danasa, tužilac trebalo hitno da reaguje, jer objavljeni video sadrži elemente krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

 

United Media saopštila je da najoštrije zahteva od nadležnih državnih organa da temeljno istraže i otkriju ko stoji iza spota koji se širi društvenim mrežama a u kojem se, između ostalih, targetiraju novinari i mediji N1, Nova i Danas.

 

United Media će se obratiti svim nadležnim državnim organima i iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva, uključujući kako tužbe, tako i krivične prijave, kako bi zaštitila svoje novinare i partnere, te i javnim putem poziva nadležno tužilaštvo da reaguje i da javnost obavesti ko stoji iza ovih pretećih objava.

Tagovi

Povezani tekstovi