Po „zadatku“ po novine

 Akcija Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca od ranog je jutra privukla veliku pažnju stanovnika Priboja, koji su bili oduševljeni da uz primerak Danasa mogu da dobiju i poklon. Žitelji Priboja i Nove Varoši uz primarak našeg lista juče su mogli da izabaru „donkafu“, jafa krekere, DVD ili knjigu.
Ispred Danasovog štanda zaustavljali su se žitelji Priboja svih uzrasta i različitih zanimanja. Petogodišnja Anđela stidljivo je prišla našem štandu i zatražila svoj primerak novina i „donkafu“. Ubrzo je otrčala ka kolima u kojima je čekao tata, a nama je samo u prolazu poverila kako se zove i koliko ima godima. Po „zadatku“, pored Danasovog štanda, juče se zatekao i jedan policaijac. Istina nije bila reč o „službenom“ zadatku, već onom mnogo važnijem – ženinom.


– Žena je čula na televiziji za ovu vašu akciju i poslala me da joj kupim novine – kratko nam je rekao ovaj policajac, koji se nije predstavio jer nije ovlašćen „da daje izjave“.


Na zadatku“ je juče bio i nastavnik matematike i fizike u osnovnoj školi Vito Tomanović. Budući da je kraj školske godine i da prosvetari imaju pune ruke posla, nastavnika Tomanovića, po Danas poslale su kolege.
– Sebi sam uzeo knjigu Čede Jovanovića, jer je to moja opcija, a za kolege uz Danas sam uzeo kafu – rekao nam je ovaj nastavnik.
Na karju nam je „priznao“ da nije tipičan stanovnik Priboja i da njegova deca studenti u Beogradu takođe, čitaju Danas. Inače, njegova ćerka je najbolji student generacije na Građevinskom fakultetu u Beogradu.
Danasov štand posetio je i predsednik opštine Priboj Milenko Milićević, koji nas čita redovno.
– Danasu zaista verujem jer one spada u uži krug listova koji su objektivni pred poplavom žutih novina – rekao je predsednik Opštine, koji je bio pun hvale za našu akciju.
Naš štand posetio je i republički poslanik LDP Kenan Hajdarević, koji Danas čita od prvog broja.
– Uspeli ste da sačuvate istu dozu objektivnosti za svih 11 godina koliko postojite. Čitam vas od prvog broja, tačnije od vremena kad sam vas kupovao krišom kod kolpolrtera – rekao nam je Hajdarević.
Prema njegovim rečima Akcija Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca odličan je marketinški potez.
– Akcija nije važna samo zbog nas vaših vernih čitalaca, nego i zbog onih koji će Danas kupiti prvi put – kaže Hajdarević.
Komplimnete za našu akciju dobili smo i od direktora Doma zdravlja u Priboju, Miodraga Tripkovića.
– Ovakva vrsta akcija nova je za Priboj. Ovo je jedan od dobrih načina da se novinarstvo ali knjige približe građanima- rekao je Tripković.
Nakon Priboja i Nove Varoši, naš plavi karavan danas se (u subotu) zaustavlja u Prijepolju.


B. Č. B.

Tagovi

Povezani tekstovi