Počelo još jedno ročište Čupić protiv Živkovića

Foto: N1
Foto: N1

Davanjem izjava učesnika u postupku počelo je ročište po tužbi Aleksandra Čupića, urednika “E-Pančevo” protiv Nenada Živkovića, urednika portal “Pančevo Si Ti” za povredu časti i ugleda. Čupić je tužbu podneo zbog teksta “Urednik E-Pančeva Čupić nije se nijednom pojavio na sudu u dva procesa koji traju gotovo dve godine”, objavljenog na sajtu Cenzolovka, a koji su preneli portali “Pančevo Si Ti”, “Pan press” i “013info”. Čupić je tužio sva četiri portala, I zbog povrede ugleda, traži nadokandu od po 300.000 dinara.

Čupić je tužio Živkovića jer je u toku drugog sudskog postupka između njih dvojice, Živkovićev sajt „Pančevo Si Ti“ objavio tekst u kome je navedeno da se Čupić nije pojavio zbog „depresije“.  Čupić je ukazao da je došlo do zloupotrebe informacije i da je njemu nesagledivo naneta šteta kod klijenata.

 

„Zbog tekstova su ljudi mislili da sam bolestan, lud. Klijenti su hteli da prekinu saradnju“, naveo je Čupić objasnjavajući da se glavni deo lekarskog nalaza odnosio na njegovu diskurs herniju, a da je lekar uzgred konstatovao i da boluje od „post kovid depresije što je normalno kod svih koji su imali jak oblik“.

 

Prema njegovim rečima u pitanju je orkestrirana kampanja jer je  izvorni tekst preuzelo nekoliko medija. Čupić je naveo da je cilj kampanje da se uruši njegov ugled i da ga niko nije kontaktirao pre objavljivanja.

 

Glavni urednik portala „Pančevo Si Ti“ je naveo da je njegov sajt preuzeo tekst koji je pisala novinarka Ivana Predić iz Cenzolovke jer je portal „Pančevo Si Ti“ odlučilo da zauzme neutralan stav, i da ne pišu tekst, nego da ga samo prenesu.

 

„Mi nismo mogli da znamo šta stoji u dokumentaciji. To je saopštila sudija. Nismo imali uvid u podnesak i medicinisku dokumentaciju  i nismo imali nameru da diskreditujemo Čupića“, rekao je Živković.

 

On je sudiji objasnio da je klasifikacija od čega boluje Čupić, prateća informacija, koja je dodatno objašnjavala zašto se Čupić nije pojavio četvrti put na ročište pravdajući sve medicinskom dokumentacijom. Prema njegovim ova informacija je bila od javnog interesa da se zna zašto Čupić ne dolazi na ročišta i zašto se postupci odugovlače.

 

Živković je naveo da ga je Čupić grubo vređao u javnosti navodeći da je Živković „ustaški eksponat , strani plaćenik, lažni mirotvorac“.

 

Sledeće ročište zakazan je za 14. mart 2023. godine.

 

Danas je trebalo da bude održano i suđenje po tužbi Aleksandra Čupića protiv Ivane Predić i portala Cenzolovka, ali zbog izbora postupajućeg sudije u Apelacioni sud, ročište je odloženo.

 

 

Tagovi

Povezani tekstovi