Počeo rat RTS-Pink?

Najpre je Tijanić u intervjuu koji je objavio Kurir izjavio da TV Pink nije medij, već oružje za masovno uništavanje Srba. Reagujući na najavu da TV Pink krajem septembra počinje emitovanje nove informativne emisije, „Nacionalnog dnevnika“, u terminu od 19.30, kada se emituje i Dnevnik 2 RTS-a, Tijanić je izjavio da će to biti humoristička emisija, a da je Pink mongoloidan potomak slobizma i dosizma koji neguje govor mržnje.

Mitrović je sinoć u emisiji svoje televizije izjavio da se ne plaši Tijanića i da mora da se suprotstavi njegovom monopolu na bahatost, brutalnost i primitivizam.

U emisiji Zamka pored Mitrovića su učestvovali i ministar kulture Dragan Kojadinović, direktor Stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević i glavni urednik nedeljnika Evropa Željko Cvijanović.

Mitrović je Tijanića optužio za katastrofalno poslovanje Radio-televizije Srbije i to pokušao da ilustruje i podacima o reklamama na RTS-u, ali je Kojadinović intervenisao rekavši da to ne treba da radi jer Tijanić nije prisutan. Mitrović je, govoreći o „Nacionalnom dnevniku“, rekao kako smatra da je reč o legitimnom uređivačkom i tržišnom konceptu koji će, za razliku od robotizovanih dnevnika drugih televizija, imati izrazit autorski pečat.

Tagovi

Povezani tekstovi