Počeo sa radom portal Euractiv.rs

Euractiv_logo.svg

Sajt je specijalizovan za pitanja Evropske unije, pa je najrelevantnija i najsavremenija destinacija našim građanima i za važne informacije koje se tiču evropskog puta Srbije.

 

Portal Mondo, koji posluje u sastavu najveće regionalne medijske kompanije Adrija medija grupa, postao je ekskluzivni partner Euractiv mreže za Srbiju. Na ovaj način kompanija, kao kredibilan partner evropske mreže, omogućiće srpskoj javnosti da prati njihov sadržaj, a Briselu i evropskim medijima obezbeđivaće relevantne i kvalitetne vesti iz Srbije.

 

Euractiv je specijalizovan za politike Evropske unije i u svom vodećem dnevnom biltenu The Capitals objedinjuje vesti iz čitave Evrope. Centralna tačka za ove informacije na srpskom jeziku biće Euraktiv Srbija, koji će postati nova platforma za politiku, biznis i civilno društvo u Srbiji i za razmenu mišljenja o odnosima između EU i Srbije.

 

„Euractiv želi dobrodošlicu novim partnerima u Srbiji, za koje verujemo da će nam omogućiti da unapredimo razmenu relevantnih informacija između Brisela i Srbije. Radujemo se konstruktivnoj saradnji, naročito imajući u vidu dugotrajan proces pridruženja Srbije Evropskoj uniji i promene politika koje on podrazumeva“, stigla je poruka iz sedišta Euractiv iz Brisela ovim povodom.

 

Adrija medija grupa je u okviru Monda formirala posebnu redakciju Euraktiv Srbija, na čijem čeluje Bojana Zimonjić Jelisavac, glavna urednica Monda. Po njenim rečima, Euractiv Srbija je specijalizovan za pitanja Evropske unije, a od januara 2023. biće najrelevantnija i najsavremenija destinacija našim građanima za važne informacije koje se tiču evropskog puta Srbije.

 

– Portal Euractiv.rs će iz EU donositi najvažnije vesti, informacije i analize važne za Srbiju i region, a omogućiće i da se vesti iz Srbije i čitavog regiona čuju u EU. Izveštavaćemo objektivno, bićemo relevantni, postavljaćemo pitanja i donosićemo odgovore. Naša misija je da produbimo debate, kako unutar institucija tako i van njih, na činjeničan, konstruktivan i transparentan način – poručila je Zimonjić Jelisavac.

Tagovi

Povezani tekstovi