Počeo sa radom sajt “Protiv nasilja”

Protiv_nasilja_flajer A5_page-0001

Sajt „Istupi protiv nasilja“ (www.protivnasilja.rs)  ima zadatak da informiše građane o održanim protestima protiv nasilja u gradovima i opštinama Srbije, kao i o najavama budućih protesta, počela je sa radom proteklih dana.

 

Na jednom mestu građani se mogu informisati o zahtevima protesta, ispunjenju zahteva i u kojim se sve gradovima i opštinama u Srbiji protesti održavaju.

 

Građani Srbije identifikovali su vrlo jasno probleme i, među zahtevima koje su postavili nakon dva tragična događaja koja su pogodila našu zemlju, od nadležnih institucija između ostalog zahtevaju: smenu Saveta REM-a, oduzimanje dozvola za emitovanje TV PINK i TV HAPPY, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, podmetačine i kontinuirano krše novinarski kodeks.

 

 

Udruženja građana, novinara i medija već godinama unazad ukazuju na pogubno delovanje medijskih sadržaja koji promovišu nasilje, šire paniku, dezinformacije, zlonamerne sadržaje i manipulacije. Ovakva medijska scena razvila se isključivo zbog toga što se zakoni ove države sistematično zaobilaze, a institucije (pravosudne, ministarstva, nezavisna tela) ne reaguju na kršenje važećih zakona i pratećih podzakonskih akata.

 

Mreža udruženja građana, novinara i medija protiv nasilja koja podržava građanske zahteve protesta “Srbija protiv nasilja”.

 

U cilju informisanja građana o zahtevima protesta “Srbija protiv nasilja”, njihovom ispunjenju i toku protesta kreirali smo internet stranicu protivnasilja.rs gde svi zainteresovani građani mogu na jednom mestu da nađu sve ove informacije.

 

Potpisnice

Asocijacija medija

Asocijacija onlajn medija (AOM)

Autonomni ženski centar

Beogradski centar za bezbednosnu politiku

Beogradski centar za ljudska prava

BIRODI

Centar savremene politike

Centar za evropske politike (CEP)

CRTA

Evropski pokret u Srbiji

Građanske inicijative

Inicijativa mladih za ljudska prava

Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV)

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS)

Partneri Srbija

Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“

RERI

Slavko Ćuruvija Fondacija

Share Fondacija

 

Tagovi

Povezani tekstovi