Pod pritiskom Ugljanina, dugova i nepoznatih napadača

-Lokal propada novopazarskom preduzeću “Uniprom” kojem televizija na ime zakupa duguje 311.000 dinara-objašnjava Rebronja.


Rebronja je kao kadar Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića preuzeo dužnost direktora pre desetak dana i to uz asistenciju policije, jer je televiziju čuvalo, kako Rebronja tvrdi, privatno obezbeđenje predsednika opštine Sulejmana Ugljanina.


-Prethodno rukovodstvo radija i televizije ostavilo je velike dugove. Žiro račun preduzeća je blokiran zbog 300.000 dinara na ime mesečnog iznosa i jš zbog 40.000 evra- kaže Rebronja i najavljuje istragu finansijske policije i UBPK. On iznosi i druge nepravilnosti. Nova zgrada radija i televizije još neće biti završena iako je za dosadašnje radove potrošeno mnogo novca. Televizija je godišnje trošila 300.000 dinara za gorivo.To je, prema njegovim rečima, kao da pet kamiona vozi dan i noć, a ispravan je samo jedan auto. Zatim, Sadžihalilović i Suad Dračanin za deset meseci potrošili su službenim mobilnim telefonima 120.000 dinara.


Neizvesna je isplata plata zaposlenima jer platni spisak potpisuje predsednik opštine Sulejman Ugljanin.On, prema tvrdnjama Rebronje, već pravi probleme u drugim javnim preduzećima gde su direktori iz redova koalicije Rasima Ljajića.


-On plaća privatno obezbeđenje “Tim 4” od para iz opštinskog budžeta, Oni čuvaju Ugljaninovu kuću, njegov sprat u opštini. Čuvali su i televiziju-kaže direktor Rebronja.


Poslove obezbeđenja radi oko 30 ljudi kojima je dnevnica 1.020 dinara i njima se plate redovno isplaćuju, navodi naš izvor iz SO Novi Pazar.


 Lj. Raković


 


 


 


 


 


 

Tagovi

Povezani tekstovi