Podrška srpskim medijima

Čaglavica – Pomoćnik ministra za kulturu zadužen za medije Dragan Janjić izjavio je juče da srpski mediji na Kosovu i Metohiji mogu opstati samo ukoliko ih država i srpsko društvo podrže.
– Potpuno je jasno da srpski mediji na Kosovu i Metohiji ne mogu da prežive na tržištu ni na koji način – istakao je Janjić. On je na sastanku sa predstavnicima lokalnih medija u Čaglavici podsetio da je Ministarstvo kulture Srbije prošle godine za podršku medijima raspisalo konkurs vredan osam miliona dinara i naglasio da je važno da se takav način finansiranja srpskih medija na Kosovu zadrži, te da se narednih godina poveća iznos sredstava bez obzira na predstojeće izbore. Prema njegovim rečima, konkurs koji će u istoj vrednosti biti raspisan i ove godine „pogodan je i veoma važan oblik podrške medijima, jer se finansiraju konkretni programi i ljudi“.
Direktor kancelarije Vlade Srbije za odnose sa javnošću Milivoje Mihajlović ocenio je da sa Kosova i Metohije nema dovoljno informacija lokalnih medija o lošim uslovima u kojima žive ljudi u Pokrajini.
– Ministarstvo za kulturu i Vlada Srbije su spremni da pomognu medije na srpskom jeziku da bi se poboljšalo informisanje Srba na Kosovu i Metohiji, kao i Srba u Srbiji o stanju u toj pokrajini – dodao je Mihajlović. Prema njegovim rečima, „bitka za Kosovo tek predstoji“ i zato je neophodno da se poboljša protok pravih informacija iz Pokrajine u svet.


Beta

Tagovi

Povezani tekstovi