Poginuo i novinar Danasa Mile Veljković

Prema rečima očevidaca, do nesreće je došlo kada je kamion-šleper lozničkih tablica naleteo na kolonu vozila, koja se kretala smanjenom brzinom zbog dizalice koja je u tom trenutku prelazila most. Kolona se kretala od Požarevca ka Beogradu. Od siline udara auto opel omega u kome je bio i novinar Danasa, ali i kamion, za čijim volanom je bio Stanimir Jovanović (1960), sleteli su u Veliku Moravu, probivš zaštitnu ogradu mosta. Dva automobila marke audi i opel astra i kombi ostali su na mostu i prema dostupnim informacijama nema teže povređenih.
Prema rečima očevidaca, kamion je usled neprilagođene brzine udario u kolonu, dok su automobili marke audi i opel astra, kao i kombi na sreću ostali na mostu. Vozač kamiona je uspeo sam da ispliva iz Velike Morave i zadobio je lakše telesne povrede. Nakon ukazane pomoći u bolnici, vozač kamiona je priveden i prema poslednjim informacijama nalazi se u Istražnom zatvoru u Požarevcu.
Saobraćajna nesreća se dogodila oko 13.50, ali zbog teškog terena i vode duboke i do 10 metara, spasilačke ekipe ronilaca i Žandarmerije iz Beograda uspele su da pomoću dizalice vozilo sa nastradalima izvuku tek oko 18 časova. Tokom vađenja vozila saobraćaj na magistralnom putu bio je zatvoren i pušten je oko 18.15.
Druga saobraćajna nesreća dogodila se juče oko 14.30 na pet kilometara od Horgoške petlje, na autoputu Subotica – Beograd. Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada su se direktno sudarili kombi, u kome je bilo i dece i još jedan automobil. Prema poslednjim informacijama, u toj nesreći dve osobe su nastradale, dok je šestoro teško povređeno.
Kako saznaje Danas, među poginulima su jedno dete i jedan muškarac, dok su među povređenima četvoro dece i dve žene. Nakon nesreće povređeni su hitno prebačeni u subotičku bolnicu u teškom stanju i nalaze se na odeljenju hirurgije ili na reanimaciji. Jedna devojčica, navodi naš izvor, prebačena je zbog teškog zdravstvenog stanja na neurohiruršku kliniku u Novi Sad.
Do zaključenja ovog izdanja lista policija nije dala nikakve informacije, budući da je uviđaj trajao veoma dugo.Do nesreće je došlo kada je vozač kamiona usled neprilagođene brzine na mostu udario u kolonu automobila, i od siline udarca pao u reku zajedno sa automobilom u kome su se nalazili novinari.
Druga saobraćajna nesreća dogodila se juče oko 14.30 na pet kilometara od Horgoške petlje, na autoputu Subotica – Beograd, a prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada su se direktno sudarili kombi, u kome su bila deca i još jedan automobil. Prema poslednjim informacijama, u toj nesreći dve osobe su nastradale, dok je šestoro teško povređeno. Kako saznaje Danas, među poginulima su jedno dete i jedan muškarac, dok su među povređenima četvoro dece i dve žene. Nakon nesreće povređeni su hitno prebačeni u subotičku bolnicu.


R. V. B. – V. L.

Tagovi

Povezani tekstovi