Pojavio se potencijalni svedok ubistva Duška Jovanovića

dusan-jovanovic

[box align=’box-left’ id=’7511′]

PODGORICA – Predsednik Komisije za istragu napada na novinare Nikola Marković saopštio je da se pojavio potencijalni zaštićeni svedok ubistva glavnog urednika lista „Dan“ Duška Jovanovića.

Marković je sinoć u emisiji „Načisto“ na TV Vijesti, dodao i da su ljudi koji se bave istragama saopštili da iskaz potencijalnog zaštićenog svedoka predstavlja materijal za ozbiljan rad.

Ovaj zaštićeni svjedok, kako je naveo Marković, saslušan je u jednoj stranoj zemlji, a sa slučajem je upoznato crnogorsko tužilaštvo.

„To lice se nalazi u trećoj zemlji, saslušali su ga nadležni organi te države o okolnostima ubistva Duška Jovanovića, bez našeg prisustva“, rekao je Marković.

Marković je rekao da je nadležne organe u Crnoj Gori upoznao sa postojanjem potencijalnog svedoka ubistva Jovanovića.

„Lice koje je tražilo status zaštićenog svedoka u početku nije htelo da sarađuje sa našim državnim organima. Imao je otklon prema našem tužilaštvu i policiji. Pošto nije bilo drugog načina, ubedili smo ga da mora poštovati pravne procedure ako želi da se reši taj slučaj. Dogovorili smo se da predstavnici našeg tužilaštva, ili kako to već podrazumeva Institut međunarodno-pravne saradnje, odu na određeno mesto, porazgovaraju sa svedokom. Taj predmet je sad u rukama tužilaštva“, kazao je je Marković.

Tagovi

Povezani tekstovi