Pokrenut postupak zbog pisanja Kurira

U saopštenju Tužilaštva navodi se da je beogradskoj policiji upućen zahtev da hitno izvrši neophodne provere „u pravcu utvrđivanja postojanja krivičnih dela povrede ravnopravnosti i izazivanja panike i nereda“.
– U tom postupku biće obavljen razgovor s glavnim i odgovornim urednikom lista Kurir Antonijem Kovačevićem, s obzirom na to da su sporni tekstovi potpisani od strane redakcije Kurira, odnosno inicijalima R.K., kaže se u saopštenju.
Tužilaštvo će, u okviru svoje nadležnosti, nastojati da se utvrde sve bitne okolnosti koje su od značaja za eventualno krivično gonjenje izvršilaca ovih krivičnih dela, kao i svih drugih krivičnih dela učinjenih putem štampe, navodi se na kraju saopštenja.
Kurir je proteklih dana objavio seriju tekstova s navodima da je otac potpredsednice Vlade Ivane Dulić – Marković posle Drugog svetskog rata dve godine „sakrivao“ ustašu Ivana Jovanovića Crnog, osuđenog na smrt zbog zločina nad Srbima. Ona je odbacila te navode ukazujući da je sve izmišljeno, čak i ime njenog oca koji je u vreme navedeno u napisima Kurira imao 15 godina. Ovaj tabloid je objavio i tekst u kojem se potpredsednica Vlade optužuje da je „polovinu Vojvodine prodala Hrvatima“.


R. D.


 

Tagovi

Povezani tekstovi