Pokrenuta istraga protiv Maska, Tviter: Ova igra skrivanja mora da se završi

twitter

Federalne vlasti SAD pokrenule su istragu protiv američkog milijardera Ilona Maska zbog njegovog postupanja tokom preuzimanja kompanije „Tviter“, navodi ta kompanija u sudskom podnesku.

 

Kompanija „Tviter“ je objavila sudski podnesak u kojem navodi da je Ilon Mask pod istragom, ali nije precizirano šta je tačno fokus istrage i koje federalne vlasti je sprovode, preneo je Rojters.

 

Sudski podnesak napravljen je 6. oktobra. „Ova igra skrivanja mora da se završi“, navela je kompanija u podnesku. Sa druge strane, Maskov advokat Aleks Spiro rekao je za Rojters da je sudski podnesak bio „pogrešno usmerenje“.

 

„Tviter“ je odbio da komentariše Spirov odgovor. Spor između „Tvitera“ i Maska se vodi zbog nerešenog pitanja finansiranja sporazuma o kupovini Tvitera, postignutog u aprilu.

 

Mask je još u aprilu najavio kupovinu popularne društvene mreže i ponudio 44 miliona dolara, međutim ubrzo posle toga je rekao da odustaje zbog, kako je na sudu naveo, netačnih podataka o spam i bot nalozima na platformi. Međutim kompanija tvrdi da Mask ne može da odustane i odlučila je u julu da tuži milijardera. Tviter je trenutno procenjen na 32 milijarde dolara, što je znatno manje od onoga što je ponudio Mask.

 

Podsetimo, Mask je pokušao da raskine sporazum o kupovini, navodeći da ga je Tviter obmanuo u vezi veličine korisničke baze, kao i broja botova i spam naloga.

 

Tviter je takve Maskove optužbe odbacio i tužio ga sudu u Delaveru. Mask je nakon toga pokrenuo kontratužbu.

 

Dve strane počeće petodnevno suđenje 17. oktobra, a sudija će tada doneti odluku da li Mask mora da kupi kompaniju ili ne.

Tagovi

Povezani tekstovi