POLEMIKA IZMEĐU NOVINARA I GRADONAČELNIKA ZAJEČARA

ZAJEČAR – Predsednik Upravnog odbora Radiotelevizije prof. dr Mića Jovanović zaključio je da je novinar ove zaječarske medijske kuće Davor Marušić „uvredio ličnost“ zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića u polemici koja je između novinara i gradonačelnika vođena na talasima Radio Zaječara. Profesor Jovanović, vlasnik Megatrend univerziteta i Fakulteta za menadžment u Zaječaru, uzeo je sebi isključivo pravo da saopšti Radio Zaječaru i njegovim slušaocima o čemu je bilo reči na sednici UO RTZ, ali nije ni sa čim dokazivao kako je to Marušić lično uvredio Ničića.


Nije profesor Jovanović izjavio ni da li je Marušić u pravu što je izneo svoj stav (i stav građana) da kadrovska politika gradonačelnika Ničića nije u skladu sa interesima građana Zaječara, da se gradonačelnik previše i bez povoda slika i reklamira na lokalnoj televiziji.


Zamerio je Marušić Ničiću i da nije odgovorio zašto radnicima Preduzeća za puteve još nije plaćeno 11 miliona dinara za one asfaltirane ulice u vreme Ničićeve predizborne predsedničke kampanje. Moraju se, kaže predsednik Upravnog odbora, poštovati „svi ugledni ljudi ovog grada, kao i svi drugi stanovnici koji se uključe u naš program“.


Kao da je Marušić tvrdio i radio suprotno. I kao da gradonačslnik Ničić ima pravo da vređa Marušića i novinare Radiotelevizije, i kao da profesor Jovanović pojma nema kako je Ničić (verovatno „tumačeći“ Marušićeve „nebuloze“) poslao pismo zaječarskoj medijskoj kući i doslovce poručio da bi bilo dobro da ta kuća ima alkometar i kako bi ta sprava „u toj kući mogla štošta da pokaže“. Za Ničićevog „zaštitnika“ Jovanovića kao da nije bitno ni to što je kolegijum zaječarske kuće izdao saopštenje i uzeo u zaštitu Davora Marušića, u interesu istine i profesije.

Tagovi

Povezani tekstovi