Policija oduzela TV predajnik opštini Tutin

Član Opštinskog veća SO Tutin Amir Naumanović na jučerašnjoj konferenciji za novinare je rekao da su pripadnici MUP Srbije potpuno neovlašćeno oduzeli pomenutom opštinskom preduzeću jedan predajnik i jedan repetitor, koje je SO Tutin kupila novcem iz budžeta. Nakon toga, prema njegovim rečima, opštinski javni tužilac Alibašić je doneo odluku da se oduzeta oprema ustupi informativnom preduzeću iz Novog Pazara u čijem sklopu posluje regionalna televizija Sandžaka.
– U pitanju je najdirektniji vid represije nad jednim lokalnim opštinskim medijem, do čega je došlo jer pojedinim moćnicima u Sandžaku, a pre svega u Novom Pazaru nije odgovaralo da Tutin ima svoju televiziju i svoj televizijski program. Oprema koju su nam oduzeli vredi 15.000 evra. Mi raspolažemo sa svim dokumentima koji potvrđuju da predajnik i repetitor pripadaju preduzeću „Info centar“, međutim policija i javno tužilaštvo nisu hteli to ni da uzmu u razmatranje – rekao je Ahin Gegić, direktor „Info centra“ opštine Tutin.
Da stvar bude gora, policija u Tutinu je nakon pomenutog oduzimanja TV predajnika i repetitora podnela i krivičnu prijavu protiv Gegića zbog, navodne, krađe te iste opreme.


 I.A.


 

Tagovi

Povezani tekstovi