Policija sprečila novinare da uđu na konferenciju

 Otišli smo na konferenciju prema sopstvenom saznanju. Ušli smo u salu za konferenciju, ali nas je obezbeđenje pozvalo da izađemo. Odbili smo da napustimo salu, a oni su pozvali policiju. Legitimisali su nas i nisu nam dozvolili da prisustvujemo konferenciji iako za to nije postojao nikakav razlog – rekao je glavni i odgovorni urednik Panovizije Branislav Lazin. „Pokazali su mi nekakav spisak za koji su tvrdili da je spisak akreditovanih. Spisak nije imao nikakav pečat, niti potpis, a nisu hteli ni da mi daju jedan primerak“, rekao je Lazin. Opštinska služba koja je selektivno pozivala novinare na konferenciju čelnika lokalne vlasti objasnila je da je od njih „dobila spisak novinara koje treba da pozove, a ne novinara koje ne treba zvati“. Incidentu s policijom prethodio je incident u kojem je Ivan Babić, vlasnik lokalne televizije Lav koja se mesečno donira iz budžeta opštine, grubo verbalno i fizički pred kolegama nasrnuo na ekipu televizije Panovizija.
– Snimili smo napad Babića, ali teško mi je da pronađem odgovarajuće reči koje bi opisale ovo što je uradio. Nadam se da će i to biti tema strukovnih organizacija od kojih ću svakako zatražiti zaštitu, rekao je Lazin.
Zamenik predsednika opštine Vršac Goran Štrbac je pre nekoliko dana naložio obezbeđenju da iz Gradske kuće, pred konferenciju ministra Zorana Lončara, bezrazložno izbaci dopisnika Bete i novosadskog Dnevnika Aleksandra Čupića koji nije bio pozvan ni na jučerašnju pres konferenciju.


 Beta

Tagovi

Povezani tekstovi