„Politika“ zvanične novine Univerziteta u Beogradu

Tokom akademske 2008/09. godine studenti Univerziteta u Beogradu imaće priliku da na oko 70 lokacija u okviru institucija Univerziteta svakoga radnog dana besplatno dobiju svoj primerak specijalnog izdanja lista „Politika”. Ovo specijalno izdanje, čiji će tiraž biti 10.000 primeraka, a koji će biti štampan u manjem formatu, baviće se temama koje su bliske mladim ljudima.
Ugovor o ovoj poslovnoj saradnji potpisali su juče prof dr Branko Kovačević, rektor Univerziteta u Beogradu, i Srđan Janićijević, generalni direktor kompanije „Politika novine i magazini”.
– Želja naše kompanije je da realizacijom ovog projekta podržimo obeležavanje 200 godina postojanja Univerziteta. Veoma smo ponosni što će „Politika” imati titulu zvaničnih novina Beogradskog univerziteta u predstojećoj akademskoj godini. Mi ćemo pratiti sve teme koje se tiču aktivnosti mladih ljudi. Kao izdavač najstarijeg i najuglednijeg dnevnog lista u zemlji, koji neguje vrline koje se odnose na učenje, rad i znanje, osećamo potrebu da doprinesemo informisanosti i obrazovanju studenata i na taj način spojimo mladost i iskustvo – izjavio je Srđan Janićijević.
Rektor Beogradskog univerziteta izrazio je želju da se na ovaj način stvori pozitivan sistem vrednosti kod mladih ljudi i podsetio da je cela školska 2008/09. godina proglašena za godinu visokog obrazovanja u Srbiji.
– „Politika” je naš najstariji i najbolji list, pa je ova saradnja prirodna. Pokušaćemo da javnosti predstavimo Univerzitet i naglasimo njegov značaj. Istovremeno, želimo da, kroz najuticajniji pisani medij u našoj zemlji, na specifičan način utičemo na mlade ljude i njihov sistem vrednosti, kao što je to davno uradio i Dositej Obradović kada je osnovao Zavod za brigu o omladini – rekao je rektor prilikom potpisivanja ugovora.
Ugovor je potpisan u zgradi Rektorata, koju je, podsetio je Kovačević, Univerzitet dobio na poklon od Miše Anastasijevića, najbogatijeg Srbina 19. veka. 


B. Mališ 

Tagovi

Povezani tekstovi