Pomen poginulim radnicima RTS-a

Porodice i prijatelji nastradalih, kao i direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić zapalili su sveće i položili cveće kod spomenika u Tašmajdanskom parku. Pre devet godina, 23. aprila, u dva sata i šest minuta, NATO je bombardovao odeljenje mastera.


Tada su poginuli Jelica Munitlak, Milovan Janković, Dragan Tasić, Dejan Marković, Milan Joksimović, Slobodan Jontić, Slaviša Stevanović, Nebojša Stojanović, Aleksandar Deletić, Ivan Stukalo, Tomislav Mitrović, Ksenija Banković, Siniša Medić, Branislav Jovanović, Darko Stoimenovski i Dragorad Dragojević.


„Ovde smo zbog sećanja. Okupljamo se svakog 23. aprila da se podsetimo i izmenimo emocije i svoju ličnu muku, da ispričamo kako smo i o bolu koji nosimo“, kaže Žanka Stojanović, majka poginulog radnika RTS-a.


Bivši direktor RTS-a Dragoljub Milanović osuđen je 2002. godine na deset godina zatvora jer u vreme bombardovanja SRJ nije izvršio naređenje tadašnje Savezne vlade o premeštanju ljudi i tehnike iz zgrada Televizije u Aberdarevoj i Hilandarskoj ulici na sigurno.

Tagovi

Povezani tekstovi