Poništen konkurs za medijske projekte

konkurs-23

[box align=’box-left’ id=’7692′]

Predsednik optine Malo Crniće Dragan Mitić, koji ujedno obavlja funkciju predsednika Opštinskog veća, kaže da su tu odluku doneli jednoglasno, jer projekti pojedinih medija, kojima je komisija dodelila sredstva, ne zastupaju javni interes opštine. 

Mi smo jednoglasno odlučili da ne prihvatimo predloge Komisije i da poništimo konkurs. Svi do jednog zaključili smo uvidom u projekte koje su podneli mediji da neki od njih u potpunosti, a neki delimično ne opravdavaju javni interes opštine i da realizacijom istih naša opština ne bi imala neku korist od njih, koja se odnosi u praćenju rada i promocije naše opštine.

Ovakav način finansiranja medija od strane naše opštine uveden je po prvi put, pa smo, samim tim, bili malo zatečeni i neobavešteni, kaže Dragan Mitić i dodaje da će sa stručnim službama svoje opštine napraviti novi konkurs, gde će se detaljno precizirati šta je javni interes opštine, i šta se konkretno traži od medija da napišu u svojim projektima, koje će dostaviti na novom konkursu.

On je naglasio da će tražiti da u novoj Komisiji koja će odlučivati o kvalitetu prispelih projekata i određivanju sredstava za njih, bude i predstavnik opštine, koji će medijskim stručnjacima i predstavnicima njihovih udruženja u Komisiji, sugerisati i objašnjavati šta je javni interes opštine. Mitić je na kraju poručio da će svi mediji koji budu na novom konkursu učestvovali, biti ravnopravni i da neće biti privilegovanih.

Predsednik Komisije koja je svojim predlogom o raspodeli sredstava izazvala burne reakcije Novica Savić kaže da nije upoznat o odluci Opštinskog veća Malo Crniće da se poništi konkurs.  Evo, zatečen sam tom informacijom. Stvarno me niko o tome nije obavestio i zbog toga nemam nikakav komentar. Opštinsko veće može da prihvati naše predloge, a može i da ih odbije i da raspiše novi konkurs. Da li će u novoj komisiji biti isti članovi ili ne, za sada ne znam  kratko je rekao Novica Savić.

Tagovi

Povezani tekstovi