Popov: RRA postala ružičasta agencija

Bura zbog novčanih transakcija Pinka i Košave, ali i novi skandal u vezi s MIP radiom, koji je 22 dana posle okončanja konkursa uplatio depozit, još više bacaju sumnju da je sve bilo pošteno u dodeli frekvencija. Mnogi smatraju da je i izjava predsednika Saveta RRA Nenada Cekić „da ne bi glasao da Košava dobije dozvolu da je znao za finansijske zajmove“ neozbiljna jer je RRA pre svih imao tu dokumentaciju.


Profesor Fakulteta za poslovno pravo u Beogradu Vladimir Vodinelić ocenio je da u radu Republičke radiodifuzne agencije ima toliko nezakonitih odluka da one moraju pasti.


-Samo uzimanje u postupak radio MIP-a je nezakonito, a da ne pričamo o nedoslednosti Saveta, jer su neki mediji bili eliminisani zbog prekoračenja roka od jednog dana. Ako Televizija Košava nije bila u stanju da finansijski pokrije svoje učešće na konkursu, samim tim dovodi u pitanje svoju održivost i ostvarivanje projekata koje je najavila kod RRA. Nelogičan je i potez Pinka, koji protivničkom timu daje loptu da postigne gol. U svakom slučaju, Savet RRA je taj koji je morao da otvori oči i tu ne sme da bude opravdanja – rekao je Vodinelić i istakao da je ovo samo jedna kockica u mozaiku dosadašnjeg nezakonitog rada Saveta. Vodinelić misli da Cekić nije smeo da ne zna za ove transakcije i da se to moralo utvrditi u samom postupku pre donošenja odluke.


Zamenik glavnog urednika BK TV Miodrag Popov smatra da se „Cekićevoj polupijanoj izjavi danas smeje cela Srbija.“
– Ovo sve pokazuje da je RRA postala ružičasta agencija. Moram da kažem da mi ni u jednom momentu nismo imali nameru da kritikujemo Pink i Košavu, ali smo morali u ovoj borbi da dokazujemo kriminalne radnje Saveta RRA. Cekić jednostavno za ovu transakciju nije smeo da ne zna jer se to nalazi u Košavinoj dokumentaciji koja je predata RRA. Ovo što je izjavio može da se poredi sa situacijom da su nekog čoveka osudili za ubistvo, a posle nekog vremena pronađu pravog krivca i kažu: „Žao nam je jer smo završili taj proces“ – naglasio je Popov i dodao „da je bilo žalosno gledati kolege koji su do juče radili na BK, kako sada u ime Košave čitaju saopštenja u kojima se ističe da gubitnici imaju pravo da se ljute.“ On je rekao da se polovinom avgusta očekuje presuda Vrhovnog suda Srbije, „kada će se i poništiti sramne odluke RRA“.


Savet Republičke radiodifuzne agencije i dalje nastavlja svoj rad kao da nije bilo nepravilnosti u radu i juče je pregledom dokumentacije utvrdio da u TV Košava nema vlasničkog udela RTV Pink, što znači da nema nedozvoljene medijske koncentracije.


M. Lađević

Tagovi

Povezani tekstovi