Porfirije umesto Cekića

Episkop jegarski, vladika Porfirije (Perić), na današnjoj sednici saveta Republičke radio-difuzne agencije trebalo bi da bude imenovan za predsednika, umesto Nenada Cekića, saznaje „Pravda“.


-Nenad Cekić dosadašnji predsednik Saveta, i Aleksandar Vasić, potpredsednik, moraju da napuste rukovodeća mesta. Ukoliko podnesu ostavke, moći će da zadrže članstvo u Savetu, kažuza „Pravdu“ izvor iz RRA.


Savet RRA je nedavno objavio konkurs za nove članove Upravnog odbora Javnog servisa Srbije, iako se ni na jednoj sednici o tomenije raspravljalo, a mandat aktuelnih članova UO traje još pune tri godine. Konkurs je, posle žestoke medijske polemike i podizanja krivičnih prijava, povučen.


-Cekić i Vasić nisu uspeli u nameri da izborom novih članova UO RTS obezbede uslov za smenu Aleksandra Tijanića. Ključnu ulogu u smirivanju strasti odigrao je Nebojša Krstić, zvani Krle, savetnik Borisa Tadića. On je zahtevao da se povuče sporni konkurs. Obećao je da neće biti promena u vrhu Saveta i da će se „Tijanićev slučaj“ rešavati u oktobru, kad se konstituišu svi organi vlasti. cekić jepristao, povukao je konkurs, alosad će morati i sam da se povuče, kaže naš sagovornik.


On tvrdi da će novi predsednik Saveta biti vladika Porfirije.


-Vladika je dao načelni pristanak, pošto je i on, kao i još četvorica članova Saveta (od ukupno devet) veoma nezadovoljan odlukama i načinom na koji je Cekić vršio svoju funkciju. s druge strane, ostaje otvoreno pitanje Tijanićeve smene, pošto LDP ne odustaje od tog zahteva, kaže sagovornik „Pravde“.


V.N.


 

Tagovi

Povezani tekstovi